De boodschap van onze Europese schutterskoning

Onze Europese schutterskoning heeft een boodschap aan het papier toevertrouwd en wil deze delen met zijn Europese schuttersvrienden en -vriendinnen van de Oud Limburgse Schuttersfederatie
 
Beste leden van de Oud Limburgse Schuttersfederatie,
 
Helaas is er in deze moeilijke tijd nog geen mogelijkheid om onze liefde voor het schutterswezen op straat te tonen .  
 
Reeds vele activiteiten zijn ten prooi gevallen aan het Corona virus en er zullen er waarschijnlijk nog volgen. Niemand kan een inschatting maken van wat er gaat gebeuren en wat de toekomst brengt.  Maar gezien de huidige omstandigheden binnen Europa is dit onvermijdelijk en ook de enige juiste beslissing om ervoor te zorgen dat dit vreselijke virus zich niet verspreiden kan. Met man en macht werken onze hulpverleners voor onze gezondheid. Uw eigen gezondheid, de gezondheid van familie en vrienden en zo ook de gezondheid van uw hele omgeving heeft nu prioriteit.Het wachten is nu op betere tijden zodat we weer van het leven genieten kunnen. Samen het glas kunnen heffen en kunnen drinken “ op het leven“ en op onze liefde voor het Schutterswezen.

De huidige prioriteit brengt voor ons ook verplichtingen met zich mee. Zo veel mogelijk thuis blijven, elkaar beschermen voor besmetting en een helpende hand zijn voor de gemeenschap. Daar helpen waar het gaat om ervoor te zorgen dat de zwakkeren in onze gezelschap niet in nood geraken. Dit is geen licht opgave maar een opgave die wij schutters met heel ons hart vervullen kunnen.  

Hopelijk zien we ons snel weer. Tot die tijd, pas op jezelf, blijf gezond en bid voor een goede afloop van deze zware tijd.

Met lieve Schuttersgroet,

Europees Schutterskoningspaar 2018/2021  Leo en Irma Niessen