De drie vendeliers uit het Oosten brengen de broederschap over

Beste schuttersvrienden,
 
Het is een roerige tijd. In onze vorige actie hebben wij ruim 300 hartjes verzonden naar onze vrienden in Brabant. Wij, drie vendeliers uit het Oosten willen ook jullie schuttersvrienden- uit Limburg, die het juist nu erg goed kunnen gebruiken een hart onder de riem steken.
 
Onze kleur rood. Het is de kleur van liefde, liefde voor onze schutterswereld. Onze liefde voor mensen, die het vooral nu moeilijk hebben. De kleur rood van ons vaandel staat onder andere voor bescherming, moed en Gods liefde. Maar het staat ook voor overwinning. Overwinning in de strijd tegen het kwade.
Het geeft ons moed om de strijd samen aan te gaan.
  • Wij denken aan onze schuttersbroeders en -zusters, die het nu moeilijk hebben, omdat ze ziek zijn of iemand kennen die nu ziek is. 
  • Aan hen, die aan huis gebonden zijn.
  • Aan verenigingsgebouwen, die normaal bruisen van energie en schuttersleven, maar nu eenzaam leeg staan.
  • Aan jeugd, volwassenen en seniorenleden, die hun schuttersvrienden missen, omdat ze  elkaar niet meer elke week kunnen zien en spreken;
  • Juist aan hen geven we dit rode hart, zodat het in deze tijd mag kloppen voor elkaar.
 
Geef het hart door in de strijd tegen het virus en als symbool voor onze verbondenheid met jullie vooral in deze tijd. Geeft het aan onze schuttersvrienden- en vriendinnen, die het juist nu nodig hebben. U, als bestuur van uw Federatie weet, beter dan wij, wie dit hart het hardste nodig heeft.
 
Wij vragen U om dit hart door te geven. We hopen dat we elkaar na de crisis weer mogen tegenkomen tijdens één van de fantastische evenementen en zo samen kunnen genieten van de vele tradities, die onze verenigingen rijk zijn.
 
Moge we broederschap, trouw en dienstbaarheid, vooral nu hoog in het vaandel hebben staan.
 
Met vriendelijke schuttersgroet,
 
De drie vendeliers uit het Oosten