De Schutterij Sint Monulphus & Gondulphus Maasmechelen wint het Oud Limburgs Schuttersfeest

De Schutterij Sint Monulphus & Gondulphus uit Maasmechelen heeft op zaterdag 11 juli 2015 het Oud Limburgs Schuttersfeest gewonnen, georganiseerd door de schutterij Sint Urbanus Maasniel. Voor zover bekend was dit één van de spannende finales van het schuttersfeest, want het werd een ware thriller.

Nadat de schutterij Sint Antonius en Sint Petrus Baarlo was uitgevallen, bleek dat de eindzege van het Oud Limburgs Schuttersfeest een Belgische aangelegenheid zou worden. Sint Dionysius Opoeteren, Sint Sebastiaan Sint Huibrechtslille en Sint Monulphus & Gondulpus uit Maasmechelen zouden in een onderlinge strijd gaan uitmaken wie de winst zou pakken en daarmee ook het Oud Limburgs Schuttersfeest 2016 moeten organiseren.

Nadat Sint Dionysius Opoeteren had gemist ging de strijd tussen de schutterij van Sint Huibrechtslille en Maasmechelen en de finale leek op een normale eindstrijd. De schutters van de Maasmechelse schutterij hielden er een hoog tempo op na, maar nadat de vierde schutter zijn eerste blokje had laten staan, leek de strijd beslist. De achteropschutter van de schutterij Sint Sebastiaan Sint Huibrechtslille schoot het tweede in plaats van het eerste blokje en een nieuw kavelronde zou moeten volgen en alweer sloeg het noodlot toe, toen de vijfde schutter van de schutterij uit Maasmechelen miste. Een tweede ultieme mogelijkheid om het Oud Limburgs Schuttersfeest naar Sint Huibrechtslille te halen, maar de zenuwen waren groot en ook de vijfde schutter van de schutterij van Sint Huibrechtslille miste zijn eerste schot en alweer moest er gekaveld worden. De volgende kavelronde werd een 'normale' kavelronde, waarbij allebei de teams de 18 punten naar onderen haalde, maar in de volgende ronde waren de kansen gekeerd. De derde schutter van Sint Huibrechtslille schoot zijn eerste blokje mis en nu was het de gelegenheid aan de schutters van Maasmechelen om de strijd te beslissen. Achteropschutter Mark Vranken wist wel raad met deze buitenkans, die zij nog geboden kregen en nu werd het Oud Limburgs Schuttersfeest wel beslist. De schutterij Sint Monulphus en Gondulphus Maasmechelen won, nadat zij vorig jaar tweede waren geworden, het Oud Limburgs Schuttersfeest en zodoende mogen zij in 2016 dit schuttersfeest gaan organiseren.

De top tien van het Oud Limburgs Schuttersfeest
 
  • 1 - Sint Monulphus & Gondulphus Maasmechelen (België)
  • 2 - Sint Sebastiaan Sint Huibrechtslille (België)
  • 3 - Sint Dionysius Opoeteren (België)
  • 4 - Sint Antonius en Sint Petrus Baarlo
  • 5 - Sint Catharina Stramproy
  • 6 - Sint Ansfried Thorn
  • 7 - Sint Martinus Grootbeersel
  • 8 - Sint Lucie Nederweert-Eind
  • 9 - Sint Maternus Wijlre
  • 10 - Sint Antonius Nederweert