Herm van de Pasch nieuwe koning schutterij Beringe

Zondag 30 september werd er volop gestreden om de titel schutterskoning van Sint Hubertus Beringe. Na negen spannende rondes kwam Herm van de Pasch als gelukkige winnaar uit de bus. Herm mag zich voor de eerste keer trotse schutterskoning van de Beringe schutterij noemen.

De dag begon met het ophalen van de schutterskoning 2018, Helen Steeghs. Na een dankwoordje en een drankje trok de schutterij onder de muzikale noten van fanfare Sint Jozef en de drumband van de schutterij naar het Sjuttershoehs.

Vervolgens kon er gestreden worden om de diverse titels. Bij de Jeugd van Vreuger ging de 1ste prijs naar Wiel van de Munckhof. Rob Pubben werd voor de tweede keer achter elkaar de Muziek Koning. De felbegeerde titel Dorpskoning van Beringe ging (ook voor de tweede keer achter elkaar) naar Martien Verhaegh.

De succesvolle dag werd afgesloten (of afgeschoten) met de strijd om de nieuwe Schutterskoning van Beringe. Onder de deelnemers waren enkele leden die nog nooit  schutterskoning zijn geweest, en een van deze leden was Herm van de Pasch. Hij mag dan ook de Beringse schutterij gaan vertegenwoordigen voor het komende seizoen, 2019!

Schutterij St. Hubertus dankt iedereen voor zijn of haar medewerking aan deze mooie zonnige dag!