Het afscheid nemen van een markante schutter

Donderdag 8 april 2021 namen wij definitief afscheid van een markante persoonlijkheid binnen de Oud Limburgse Schuttersfederatie en iedereen kende hem. Gijs Gerris, ruim 50- jaar de vaste standaardruiter, die de optocht van het Oud Limburgs Schuttersfeest opende met zijn paard. Maar Gijs Gerris was een op en top verenigingsman. 66 Jaar lang was hij lid van het Koninklijke Schuttersgilde Sint Lambertus Helden, de vaste standaardruiter van het Oud Limburgs Schuttersfeest, 7 keer moest hij verstek laten gaan, omdat hij toen schutterskoning was. Naast het Gilde was de Vastenaovend (Dörper Kuus), Sinter Merten en Sinterklaas zaken, die gewoon bij het leven hoorde.
 
Gijs Gerris werd onder begeleiding van het Gilde naar zijn geliefde schuttersweide gebracht, waarbij hij voor het laatst in het midden was van de Heldense gemeenschap. Hert dorp was stil en verlaten, want samen met zijn gezin en hun paard Artiest , de schuttersvrienden, -vriendinnen, de Vastelaovendvereniging,  familie en bekenden en de livestream werd er afscheid genomen van Gijs, die de mooie woorden meegaf: ‘Maak veul lol en plezeer, mer doot det op en nette en gepasde meneer’.
 
Federatiesecretaris Bernie van Lierop: Gijs, dank voor je vele mooie jaren en dank voor het feit dat jij 50 jaar lang voorop ging bij de opening van de Oud Limburgse Schuttersfeesten, dank voor de vele uren gezelligheid en zeker dank voor je verdiensten voor het schutters- en gildewezen in het algemeen en zeker in het bijzonder voor jouw Koninklijke Schuttersgilde Sint Lambertus Helden. Wij weten zeker dat jij nog jaren in onze herinnering zult blijven en jouw Door, Petra en Joris, jouw kleinkinderen Pien en Sander en Teun, altijd omringd zullen zijn met jou als ‘schutter vanuit het Hiernamaals’ waakt over hun leven.
 
Gijs, dank voor alles wat je betekende voor ons, rust nu zacht en ooit komen we elkaar weer tegen.