Het Zuid-Limburgs Federatiefeest Schimmert afgelast

Het Zuid-Limburgs Federatiefeest (ZLF) in Schimmert is voor het tweede jaar op rij uitgesteld. Ook dit jaar gooit de coronacrisis roet in het eten.  De organisatie ziet zich net als vorig jaar genoodzaakt om het ZLF af te gelasten.

Uitgesloten
'Zoals de situatie rondom het coronavirus er nu naar uitziet, is het organiseren van een dergelijk evenement in de zomer uitgesloten', zo staat op de site van het ZLF. Het schuttersfeest stond gepland van 16 tot en met 18 juli, maar gezien de ontwikkelingen rondom Covid-19 komen die data nog te vroeg.

Tijd
Het schuttersfeest stond gepland voor het weekend van 17 juli. Evenementen na 1 juni mogen vooralsnog doorgaan, maar de organisatie is bang dat die datum nog wordt verschoven. Bovendien is er door de coronamaatregelen weinig tijd voor de schutterijen om zich voor te bereiden, en om het feest op poten te zetten.

Oud Limburgs Schuttersfeest
In december werd bekend dat ook het Oud Limburgs Schuttersfeest (OLS) dit jaar niet door kan gaan. Net als in 2020 zorgt het coronavirus ervoor dat het onmogelijk is om ook dit grote evenement te organiseren. Het OLS zou in juli plaatsvinden in Meijel.