Jachthoorn en Trompetterkorps Edelweiss uit Heerlen

Wij zijn Jachthoorn en Trompetterkorps Edelweiss uit Heerlen onder meer bekend van het WMC in Kerkrade.
 
We zijn een vereniging die uitsluitend uit amateurmuzikanten bestaat en dragen een stuk unieke muziekcultuur uit. Ons jongste lid is 10 jaar en onze oudste actieve muzikant (heeft inmiddels 15x aan het WMC meegedaan) is bijna 70 jaar.  Ook bij ons geldt wie de jeugd heeft, heeft de toekomst.
 
De jachthoorn is oorspronkelijk afkomstig uit de militaire wereld en we zijn een van de weinige mars- showkorpsen ter wereld die gebruik maken van deze instrumenten.
Reden voor Defensie om Edelweiss als enige burgerkorps te laten optreden tussen alle militaire beroepskorpsen tijdens de recent gehouden Nationale Taptoe in Ahoy Rotterdam. Na afloop plaatste een correspondent van dagblad De Limburger een mooi artikel met filmpje, zodat u een goede indruk krijgt van ons korps. Zie onderstaande link.
 
https://www.limburger.nl/cnt/dmf20190930_00125193/edelweiss-uit-heerlen-enige-burgerkorps-op-nationale-taptoe-rotterdam
 
Zelfs André Rieu heeft ons benaderd om van de partij te zijn bij de komende Vrijthofconcerten komende zomer in Maastricht. Hij was onder de indruk van ons muzikale niveau. Dat is best een compliment waar we trots op zijn.
 
Voor u zal de jachthoorn en wellicht ook Edelweiss niet onbekend zijn, immers ook schutterijen maken gebruik van deze mooie signaalinstrumenten. Onze instructeurs zijn allen ook actief bij andere verenigingen waaronder diverse schutterijen. Mei 2020 viert ons muziekkorps haar 60 jarig jubileum met een spetterend jubileumweekend waaronder een concertavond en een grootse taptoe.Om het evenement, genaamd Edelweiss 2020, te laten slagen, zijn we uiteraard gebaat bij naamsbekendheid en bezoekers die liefhebber zijn van mars- en showmuziek. Dat zal iedere schutterij als muziek in de oren klinken.
 
Daarom wil ik u vragen naar de mogelijkheden om ons evenement onder de aandacht te brengen bij de schutterijen Limburg en Belgisch Limburg die aangesloten zijn bij uw OLS-federatie. Voor meer informatie, neem gerust contact met ons op. Verdere impressie van ons korps vindt u op www.edelweissheerlen.nl