Jeugddag SjötteBengels

Op zaterdag 3 oktober organiseerden de SjötteBengels van Bond Maas en Kempen hun 2de jeugddag.  Alles ging door in en rond de gloednieuwe lokalen van meisjeschiro ’t Dörpke Molenbeersel.  De namiddag werd gestart door een kennismakingsronde waarna alle deelnemers in 4 groepen werden gedeeld.  Elke groep bedacht een klinkende naam voor zijn team: De Sjarelkes, Princessia en Jany, De Barbies en De Fancy’s.
 
Aan de voet van de Keijersmolen herleefden allerlei oude spelen.  Er werden blikken omgegooid en er was een nagelspel…  Maar de hamer begaf het al bij het eerste team waardoor het spel vervangen moest worden.  Gelukkig was er keuze genoeg.   Van schutterij Sint-Petrus uit Roggel kregen de SjötteBengels de beschikking over een jeugd-schiethark.  Ieder team moest de hark neerlaten, verwisselen en weer opzetten, net zoals dat in het echt ook hoort te gaan…  Een echte en leuke uitdaging!
 
Na enkele spelen werd iedereen naar binnen gehaald voor een suprise act.  Aangezien de najaarsvergadering van de OLS ook in Molenbeersel plaatsvond, op wandelafstand van de spelnamiddag, was het idee om de vergadering te onderbreken met een flashmob.
Een flashmob: ergens onverwacht een dansoptreden doen en dan plotseling verdwijnen.  Zo gezegd, zo gedaan.  Na een kwartiertje oefenen ging de hele meute op stap.  Zaal De Stegel werd langs een zijingang betreden.  Zodra de muziek in de zaal werd opengedraaid, ging iedereen het podium op.
De meisjes en jongens vonden het erg leuk om te doen. 
Na het optreden ging de groep weer op weg om hun spelnamiddag verder te zetten.  Ger Koopmans had de vergadering echter verlaten om de jonge gasten te bedanken voor hun enthousiaste optreden.  Dit gebaar van Ger werd door iedereen zeer geappriciëerd.  De kleine Maely kreeg zelfs even de grote medaille van de OLS president omgehangen!
 
De spelnamiddag werd afgesloten met een lekkere hotdog en een drankje waarbij intussen steeds meer ouders en sympathisanten opdaagden.  Het bijna voltallige bondsbestuur was aanwezig om elke deelnemer een oorkonde te overhandigen met daarop zijn prestaties van het afgelopen jaar.
 
De flashmob werd nog eens overgedaan voor de ouders waarna het stilletjesaan tijd werd om de 2de jeugddag af te sluiten.
 
Iedereen die ideeën heeft, tips of opmerkingen mag dat steeds melden bij de SjötteBengels via sjottebengels@maasenkempen.be.  Ook jeugdigen die de kring willen versterken, zijn van harte welkom.
 
Flashmob filmpje: https://www.youtube.com/watch?v=W7PmO01F3A8
Foto’s: http://www.skippy-ontour.nl/schutterijen/2015_10_03_Jeugddag_Bond_Maas_en_Kempen_Molenbeersel_deel1/index.php