L1 lanceert Online Limburgs Schuttersfeest

Al meer dan honderd jaar is het jaarlijkse Oud Limburgs Schuttersfeest (OLS) een van de grootste culturele evenementen in Limburg. Vanwege de coronacrisis gaat het OLS dit jaar niet door. L1 heeft een alternatief ontwikkeld: schieten via een app.

L1 verheugde zich natuurlijk op het OLS 2020 in Meijel op zondag 5 juli. L1 zou via radio, tv en online weer uitgebreid verslag doen van het evenement waar tienduizenden mensen op af komen. Corona gooide roet in het eten.

Samen met het Maastrichtse bedrijf Goal043 is de omroep aan de slag gegaan om toch een OLS-gevoel te creëren. Dit jaar ga je niet naar het OLS, maar speel je het OLS. De afkorting OLS staat nu voor het Online Limburgs Schuttersfeest.

Dankzij de gratis app kun je zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Mikken op de bölkes, rekening houdend met de wind. En hoe is het met de spanning?
 

Inschrijven

Zondagmiddag 5 juli kunnen zestallen via de app tegen elkaar spelen. ‘Echte’ schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs en families kunnen deelnemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk. Schrijf je hier in https://l1.nl/ols/
 

Live radio

L1 Radio staat zondag 5 juli van 13:00 tot 17:00 uur helemaal in het teken van het OLS. Onze verslaggevers doen live verslag van het digitale spektakel. Degene die het langste onafgebroken bölkes weet te raken, wint d'n virtuele Um.


-->  Download hier de app https://l1.nl/ols/ en speel mee.