Limburgse combinatieschutterij naar Brabants Landjuweel

Limburgers naar Soest op 3 september a.s.

Zoals wij ons Oud-Limburgs Schuttersfeest kennen, is er in Brabant het zogenaamde Landjuweel. Hieraan kunnen alle Noord-Brabantse schuttersgilden deelnemen die zijn aangesloten bij de Noordbrabantse Federatie van Schuttersgilden. Overigens zijn hier ook diverse Limburgse schuttersgilden bij aangesloten uit de kop van de provincie, tussen Venlo en Mook, maar dat terzijde. Het grote verschil met het OLS is dat het Brabants Landjuweel maar eens in de zeven (!) jaar plaatsvindt. Dat maakt het tot een bijzonderheid.

Het Brabants Landjuweel vindt dit jaar plaats en wel op zondag 3 september in Soest. De organisatie in Soest ziet graag dat er buiten de Brabanders ook schutterijen uit Gelderland en Limburg deelnemen, dit om de grote diversiteit tussen de Nederlandse schutterijen en schuttersgilden te tonen maar ook om een stukje verbroedering te bewerkstelligen.

Het idee is om gezamenlijke schutterij te vormen van de Limburgse schutters die hieraan deel willen nemen. Dus of u nu vendelier, bieleman, drumbandlid, marketentster, vaandeldrager, koning, keizer, officier, geweerdrager of een andere functie binnen uw schutterij vervult, iedereen is welkom om een grote Limburgse schutterij mee samen te stellen. Ook meerdere konings- en keizersparen is geen enkel probleem, zoals we gezien hebben in de stoeten die we op deze wijze in Luik en Rome hebben samengesteld. Het belooft op die wijze een leuke, ontspannende dag te worden, waarbij we Limburg in Soest willen vertegenwoordigen en ook willen bekijken wat de Brabantse federatie inhoudt. We willen op 3 september een bus (of twee) te laten rijden vanuit Limburg die vanaf een aantal opstapplaatsen schutters oppikt die gezamenlijk een grote Limburgse schutterij gaan vormen. Qua deelname wordt enkel een kostendekkende vergoeding voor de busreis gevraagd.

U kunt zich aanmelden via het mailadres Secr.olsfederatie@olsfederatie.com (Bernie van Lierop)