Nieuwe versie ledenadministratie beschikbaar

Sinds vanmiddag, woensdag 4 november, is voor de secretarissen van de schutterijen een nieuwe versie van de ledenadministratie beschikbaar.

 

Hoofdpagina in het nieuw

Vanuit de hoofdpagina van de ledenadministratie heeft de secretaris toegang tot diverse handleidingen en adreslijsten. Verder worden op de homepage nieuwsberichten getoond die specifiek betrekking hebben op de ledenadministratie.  De handleidingen zijn ook beschikbaar via de download-pagina van deze website.

 

AVG

Met betrekking tot de contactgegevens van iedere schutterij is er in de administratie een extra invulvakje toegevoegd in het gedeelte betreffende het secretariaat.  Elke secretaris met toegang tot de ledenadministratie kan via de hoofdpagina adressenlijsten opvragen met gegevens van andere schutterijen.  Op de website van de OLS Federatie wordt ook een adressenlijst gepubliceerd.  Deze is voor iedereen toegankelijk.  Vanwege AVG is hiervoor toestemming vereist.  Elke secretaris dient het invulvakje 'Deze secretariaat gegevens mogen op de website van het OLS gepubliceerd worden' aan te vinken als zij toestemmen dat de contactgegevens van hun secretariaat in de lijst op de website worden getoond.

 

Overige nieuwigheden

De grootste aanpassingen die er zijn gebeurd in deze nieuwe versie van de ledenadministratie, hebben te maken met de interface. Deze zijn zo goed als onzichtbaar maar zullen wel meteen als vanzelfsprekend worden gebruikt omdat zij het werken in de administratie vergemakkelijken én efficiënter maken.  

De wijzigingen voor de secretarissen in het kort op een rijtje:

  • scrollen doorheen de ledenlijst is mogelijk door de nieuwe bladerknoppen (terug en verder) waardoor de secretaris van lid naar lid kan springen;
  • de knoppen Opslaan en Annuleren staan altijd in beeld: omlaag scrollen om deze knoppen in te drukken, is niet meer nodig;
  • inschrijven voor cursussen kan vanaf vandaag gebeuren via de ledenadministratie: inschrijvingsformulieren downloaden behoort voorgoed tot het verleden;
  • voor de schutterijen met een eigen, aparte ledenadministratie is er een importeerfunctie toegevoegd waardoor gegevensoverdracht tussen deze en de eigen software mogelijk is.