Schutterij Sint Hubertus Ubachsberg wint Zuid-Limburgs Federatiefeest

Zondag 19 juli werd in Montfort voor de 67e keer het Zuid-Limburgs Federatiefeest gehouden. Op dezelfde locatie als in 1983 mocht schutterij Sint Urbanus dit mooie schuttersfeest voor de tweede keer organiseren. De weersomstandigheden aren niet om te juichen maar de bewolkte lucht en een licht briesje zorgde voor een aangename temperatuur. Het sublieme weer voor een echt schuttersfeest.

Langs de optochtroute konden vele toeschouwers genieten van de prachtige schutterijen uit het Limburgse land, een stoet van 55 schutterijen die door de lokale tv goed in beeld werd gebracht. Net als op het recente Oud Limburgs Schuttersfeest kwam Sint Hubertus uit Ubachsberg tijdens de wedstrijden in de optocht goed naar voren hetgeen resulteerde in een ereprijs beste houding optocht en de ereprijs bij het defilé. Op het feestterrein zelf kwam de diverse onderdelen en individuele onderdelen ook bijzonder goed voor de dag en wisten mooie prijzen (veelal een 1e) in de wacht te slepen. Als topper zette het schutterszestal de puntjes op de i. De goede resultaten op het OLS kregen een mooi vervolg: men wist door te dringen tot de kaveling met nog 16 concurrenten. Een mooie en spannende strijd werd gestreden tot nog 3 verenigingen in de running waren voor de eindzege. De vereniging van Linne moest genoegen nemen met de derde plaats en de invallende duisternis was aanleiding om de eerste plaats te delen tussen Sint Petrus & Paulus Susteren en Sint Hubertus Ubachsberg.

De dagbeker voor de hoogste score tijdens de optochtonderdelen en het schieten ging daardoor naar Sint Hubertus. Zodoende bleef de beker bij dezelfde winnaar als in 2014, aangezien in Vijlen Sint Hubertus ook al de trotse winnaar was.