Sint Servatius Raam wint het Oud Limburgs Schuttersfeest

De Belgische schutterij Sint Servatius Raam heeft het Oud Limburgs Schuttersfeest 2017 gewonnen. In een zinderende finale, vol met emoties, won deze Belgische schutterij van de enige overgebleven concurrent, Sint Job Leuken-Weert.
 
De dag begon met 42 schutterijen en meteen volgde een grote slag. 29 Schutterijen moesten in de eerste inschietronde het hoofd buigen en er bleven slechts 13 schutterijen over, om vervolgens in de tweede inschietronde terug te gaan naar 8 schutterijen, die met elkaar de strijd aangingen.
 
Deze schutterijen schoten na de middag door en al snel werd de strijd gestreden door vijf schutterijen, die met elkaar streden om de ‘Um’. Een desastreuze schietronde volgde, want in één ronde vlogen er drie schutterijen uit: Sint Hubertus Beringe, HH Marcellinus en Petrus Geleen en Sint Sebastianus Herkenbosch en ging de strijd nog maar tussen de schutterij van Sint Servatius Raam en Sint Job Leuken-Weert.
 
Toen de eerste schutter van Sint Job Leuken-Weert echter zijn eerste schot miste, was het de beurt aan de zes schutters van de schutterij Sint Servatius Raam om de beslissing te forceren. De spanning werd groot toen de tweede schutter van Raam ook mis schoot, echter als alle schutters van Raam het eerste schot zouden afhalen was het pleit beslecht en zou Sint Servatius Raam ook het Oud Limburgs Schuttersfeest winnen.
 
Dit scenario werd ook waarheid en de schutterij Sint Servatius Raam schoot zich tot winnaar van het Oud Limburgs Schuttersfeest 2017 en zal zodoende in 2018 het Oud Limburgs Schuttersfeest op de eerste zondag van juli mogen organiseren.

De top tien van het Oud Limburgs Schuttersfeest
 
10.       Sint Hubertus Nattenhoven
9.         Sint Antonius Nederweert
8.         Sint Antonius en Sint Petrus Baarlo
7.         Sint Sebastiaan Grote-Brogel
6.         Sint Lambertus Helden
5.         Sint Sebastianus Herkenbosch
4.         HH Marcellinus en Petrus Geleen
3.         Sint Hubertus Beringe
2.         Sint Job Leuken-Weert
1.         Sint Servatius Raam