VLAMO Open Kampioenschap voor tamboer-majoors 2019

VLAMO organiseert tijdens het weekend van 24 en 25 augustus 2019, een “Open Kampioenschap voor tamboer-majoors” en de “vlamo kampioenschap voor tamboer-majoors”. De vermoedelijke datum voor het Open Kampioenschap is waarschijnlijk op 24 augustus 2019.

Dit nieuwe initiatief staat open voor tamboer-majoors, tambour-maîtres, drum majors, die de bevelvoering met mace hanteren. Elke tamboer-majoor, ongeacht het land van herkomst kan deelnemen en meedingen naar de titels. Deze wedstrijd wil de banden tussen tamboer-majoors aanhalen en hen tijdens een vriendschappelijke ontmoeting, laten wedijveren met elkaar met het oog op kwaliteitsverbetering. Deelnemen kan in de reeks marching en of show.

Drie juryleden waarderen en becijferen de diverse prestaties. Deelnemers treden aan zonder korps en paraderen – showen tijdens het afspelen van een zelf gekozen digitaal muziekbestand. Tijdens hun deelname voeren zij de verplichte bevelen “voorwaarts mars”, markeert de pas”, “halt houden” en “muziekstop” uit. Dit kampioenschap vindt plaats op een grasmat. Er zijn drie Kampioenstitels te behalen:

1. "VLAMO TM Marching Kampioen / 2019" (deelnemer met het hoogste aantal punten in de marching reeks)
2. "VLAMO TM Show Kampioen / 2019" (deelnemer met het hoogste aantal punten in de show reeks)
3. "VLAMO TM Open Kampioen / 2019" (deelnemer met de hoogste dagscore over beide reeksen heen).


Nuttig :
- Wedstrijdreglement: https://www.vlamo.be/sites/default/files/vlamo_reglement_open_kampioenschap_tamboer-majoors.pdf
- Wedstrijd bijlage: https://www.vlamo.be/sites/default/files/vlamo_reglement_open_kampioenschap_tamboer-majoors_-_bijlage_wedstrijdveld.pdf

Verdere informatie is voorlopig nog niet gekend. U kunt met vragen wel terecht bij Geert Vanmaeckelberghe via geert.vanmb@skynet.be of zijn collega Joachim via joachim@vlamo.be.