Welkom op het Oud Limburgs Schuttersfeest in Maasniel

Belaef UM heel in Neel! 

Het is bijna 5 juli. We hebben net een schitterend Kinjer-Oud Limburgs Schuttersfeest achter de rug. Ook onze sponsors hebben onderling uitgemaakt wie de beste schutters in zijn geledingen hebben. Rowwen Hèze trad op met zijn jubileumtour. Dat alles is de opmaat voor het Oud Limburgs Schuttersfeest in Maasniel. Weet u het nog? Na een zinderende kavelronde met ongeveer 70 schutterijen op zaterdag 12 juli 2014 moesten twee schutterijen op zondag nog verder kavelen. Schutterij St. Urbanus uit Maasniel won uiteindelijk D'n Um. En daarom is het OUD LIMBURGS SCHUTTERSFEEST van 2015 in Maasniel. Het wordt een groot feest met een optocht van ruim 150 schutterijen door de kern van Maasniel. Het feestterrein waar de schutterijen aan vele wedstrijden meedoen, van vendelzwaaien tot muziekwedstrijden, ligt in Leeuwen. Daar begint ook de schietwedstrijd om uit te maken wie zich in 2015 de winnaar van De Aaje Limburger mag noemen. Gaat D'n Um weer eens een keer naar België? Of blijft hij toch in Nederlands Limburg? 

Graag nodigen wij u uit om dit feest mee te maken. Kom genieten van de mooie optocht. Bezoek ons feestterrein en bekijk de wedstrijden. Daarnaast is er voor een mooi entertainmentprogramma gezorgd in de tenten. Voor de kinderen is er een Kinjerdörp. En uiteraard zorgen wij dat u goed verzorgd wordt met een hapje en een drankje. De entree bedraagt € 5,00. Kinderen tot en met 12 jaar mogen gratis naar binnen. Kijk op onze website voor meer informatie. 

Op onze website vindt u ook routebeschrijvingen uit alle richtingen als u met de auto komt. Deze leiden u naar onze parkeerplaatsen. Zodra u in de buurt bent wordt u opgevangen door onze verkeersregelaars die u een plek wijzen. Vanaf enkele verder weg gelegen parkeerplaatsen rijden pendelbussen naar het feestterrein en de optochtroute. Meer informatie vindt u op onze website. 

Maar als u in de buurt van Maasniel woont adviseren wij u met de fiets te komen. We hebben fietsenstallingen bij de optochtroute en bij het feestterrein. Op onze website bij de bezoekersinformatie vindt u een fietsplattegrond met routebeschrijving en fietsenstallingen. Na de optocht kunt u met de fiets gemakkelijk het feestterrein bereiken om nog verder te genieten. 

Bezoek het grootste cultuurhistorische evenement van Limburg. U gaat wat beleven, want het motto van het Oud Limburgs Schuttersfeest 2015 is Belaef um heel in Neel!