Zondag 4 november Jubileumfeest Sint Hubertus Beringe

Deze zondag 4 november 2018 vierde schutterij Sint Hubertus de naamsdag.s' Morgens werd door de schutterij de kerkdienst voor Aller Heiligen en er na het zegenen van de graven bijgewoond. s’Middags werden maar liefst 5 jubilarissen gehuldigd in een vol Sjuttershoehs.
Namens de bond Juliana was Ger Heldens aanwezig om de jubilarissen te onderscheiden.Vanuit de Beringse schutterij voerde voorzitter Leon Peeters het woord en beschermheer Peter van Horen zorgden voor de bloemen. Jeugdlid Dana de Voigt ontving een waarderingsspeld voor haar 5-jarig lidmaatschap.
Dana is begonnen als bordjesdrager en heeft vele prijzen gewonnen bij het luchtbuksschieten. Momenteel schiet ze mee met de zware buks en is ze lid van de drumband.Roger Steeghs (25 jaar lid) ontving de zilveren medaille en werd naast zijn schietprestaties ook geroemd voor zijn inzet bij de schutterij vanwege zijn maandelijkse bijdrage aan de oud papieractie. Jos van den Beucken (40 jaar lid) werd onderscheiden met een gouden medaille. Jos werd geroemd voor zijn inzet bij vooral het luchtbuks schieten, de schietcommissie zware buks en zijn bestuursfunctie.

Jan Peeters en Theo Jacobs (beide 60 jaar lid) ontvingen een gouden medaille met kroontje voor hun 60 jarig lidmaatschap. Theo Jacobs werd geroemd voor de inzet bij de schutterij als bestuurslid, vaandeldrager, maken van de kogels en Koningschap. Ondanks zijn leeftijd komt hij nog graag naar ’t Sjuttershoehs. Jan Peeters werd geroemd voor zijn inzet bij de schutterij als bestuurslid, beheerder van de luchtbukscompetitie (nog steeds), schietprestaties, Koningschap en bijdrage aan de maandelijkse oud papieracties bij de schutterij. En natuurlijk niet te vergeten, deze twee 60 jarige jubilarissen hebben menig uurtje meegeholpen toen het huidige Sjuttershoehs gebouwd werd.

Naast deze 5 jubilarissen was er voor secretaris Mart van Roij nog een verrassing. Voor Mart was een Bronzen Kruis van Verdiensten namens de EGS aangevraagd voor zijn tomeloze inzet bij de schutterij. Een duizendpoot in alle opzichten.
Helaas was deze wel verdiende onderscheiding nog ergens onderweg en kon nog niet overhandigd worden. Alle jubilarissen Hartelijk Gefeliciteerd.